PROFESSIONALS

Je komt in contact met mantelzorgers. Bijvoorbeeld als hulpverlener bij mensen thuis, of omdat het contact over iemand met een ziekte of beperking via de familieleden verloopt. Misschien heb je een collega die naast werk, ook mantelzorgtaken heeft. Je wilt meer weten over mantelzorg en over mogelijkheden van ontspanning en ondersteuning voor mantelzorgers?

Heb je vragen als:

  • Wanneer spreek je van mantelzorg?
  • Hoe stem ik de zorg af met de familieleden?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn werknemer in balans blijft?
  • Wat zijn mogelijkheden van ontspanning en ondersteuning waar ik mantelzorgers op kan wijzen?

Voor jou als professional biedt het Mantelzorgplein Almere mogelijkheden om kennis op het gebied van mantelzorg te verbreden, te verdiepen en bij te houden. Je kunt er terecht voor een voorlichting over mantelzorg, maar ook voor een training over samenwerken met mantelzorgers.

Lees ook de korte handleiding met handvatten voor omgaan met mantelzorgers van het Expertisecentrum Mantelzorg van de VMCA.

Voor HR-professionals
Wil je advies op maat over mantelzorgvriendelijk (personeels-) beleid, ook dan vind je op het Mantelzorgplein hiervoor mogelijkheden. Daarnaast is er een ruim aanbod van activiteiten waar je mantelzorgers naar kunt verwijzen. Zoals aanbod om te ontspannen, kennis op te doen, vitaal te blijven, ervaringen te delen en andere mantelzorgers te ontmoeten.

Ga naar aanbod